פחות משבוע למשחק הפתיחה שלה בליגת העל, ומכבי חיפה פשוט לא נראית מוכנה אליו. קבוצתו של ברק בכר הייתה רחוקה מלהרשים הערב (שני), הפסידה 1:0 להפועל ירושלים באצטדיון סמי עופר, לעיני כ-5,000 אוהדים בלבד, וסיימה במקום ה-10 בגביע הטוטו.
מנגד, לקבוצתו של ליאור זדה יש לא מעט סיבות לאופטימיות לקראת המחזור הראשון. הקבוצה מהבירה נראתה טוב, בעיקר במחצית השנייה, ובסופו של דבר מי שהעניק לה את הניצחון היה ישראל דאפה, עם שערו הרביעי העונה בגביע הטוטו, כשהוא בן 17 בלבד.
בסך הכל הירוקים היו עדיפים יותר במחצית הראשונה, והגיעו למספר מצבים, אך פשוט לא היו מסוכנים מספיק מול נדב זמיר. בכל מה שנוגע לפעולה האחרונה מול השער, נראה היה שהם לא ממש יודעים מה לעשות עם עצמם.
מנגד, חילוף משולש של זדה בפתיחת המחצית השנייה העביר את המומנטום לצד הירושלמי, ובדקה ה-60 זה בא לידי ביטוי גם בלוח התוצאות. דאפה, שלאורך כל המשחק ניצח במאבקים הפיזיים את הבלמים הירוקים, קיבל ברחבה כדור מאנדרו אידוקו, חמק פעם נוספת בקלילות מנייג`ל לונווייק וכבש את השער שגם הבטיח ניצחון.
למעט כדור אחד לקורה של סילבה קאני, הירוקים לא הצליחו להגיב. ואם גם זה לא מספיק, לקראת הסיום הם גם איבדו את מנואל בנסון שעלה מהספסל, נפצע בברכו וירד על אלונקה.
אין ספק שלברק בכר יש כאב ראש לא קטן לקראת המשחק הביתי בשבת נגד העולה החדשה הפועל רמת גן, שעשתה חיים לא קלים הערב לבית"ר ירושלים. מנגד, הפועל ירושלים תפתח את הליגה ביום ראשון כשתארח את מכבי תל אביב.
הפסד שלישי למכבי חיפה בגביע הטוטו (מאור אלקסלסי)
הירוקים לא היו מספיק מסוכנים (מאור אלקסלסי)
ומנגד, ההגנה הירוקה התקשתה מול ישראל דאפה (מאור אלקסלסי)
והחלוץ בן ה-17 הכריע בדקה ה-60 (מאור אלקסלסי)
ואם זה לא מספיק, בנסון נפצע לקראת הסיום (מאור אלקסלסי)
מחצית שנייה טובה של הפועל ירושלים (מאור אלקסלסי)
ליאור זדה יכול להיות מרוצה (מאור אלקסלסי)
מכבי חיפה פשוט לא נראתה טוב (מאור אלקסלסי)
לבכר יש כאב ראש לא קטן לקראת פתיחת הליגה (מאור אלקסלסי)