כשריאל ואתלטיקו נפגשות, תמיד מדובר במשחק גדול - בטח בליגת האלופות. בכל פעם שהשתיים על הדשא, גם בזירה המקומית, מהדהדים שני הגמרים מ-2014 ו-2016, כשהבלאנקוס הוכתרו כאלופי אירופה על חשבון היריבה העירונית. הערב (שלישי) הן נפגשו לראשונה אי פעם בשמינית הגמר (שכן עד העונה קבוצות מאותה מדינה לא היו יכולות להיות מוגרלות אחת עם השניה), והחבורה של קרלו אנצ`לוטי יצאה עם ידה על העליונה בעזרת 1:2.
ואיזה משחק זה היה... כאמור, כל דרבי של בירת ספרד מבטיח ומקיים, וכך היה גם הפעם. ארבע דקות בלבד הספיקו כדי שנראה שער ראשון, ועוד אחד יפייפה. פדה ואלוורדה, שבכלל היה בספק להתמודדות, שלח את רודריגו באגף ימין בכדור אומן. הברזילאי הנהדר רקד מול חאבי גלאן, חדר לרחבה ושלח פצצה אדירה שנעצרה רק ברשת של אובלק. וצריך לדבר על המגן השמאלי של אתלטיקו. גם ב-4:4 בגביע מול ברצלונה לאמין ימאל חגג עליו באגף, ועולה השאלה אם הוא באמת יכול לאייש את העמדה הכל כך חשובה הזו אצל האדומים-לבנים.
את אתלטיקו, כבר למדנו, אי אפשר להספיד העונה. למרות הפיגור המוקדם והדחיפה מהקהל, הקולצ`ונרוס לא הראו רגשי נחיתות ודחפו כדי להשיג את השוויון. בדקה ה-32 הוא סוף סוף הגיע, ומדובר באחד משערי העונה באלופות. חוליאן אלברס, שכבר היכה העונה את ריאל בבנבאו ב-1:1 בליגה, שלח בעיטה אדירה מזווית קשה, ולא השאיר סיכוי לטיבו קורטואה שנמתח ככל שיכל, אך קצרו ידיו מלהושיע.
אתלטיקו המשיכה ללחוץ ולא הייתה רחוקה מהמהפך, אך ריאל שינתה את המומנטום בחזרה מחדרי ההלבשה, כשגם השער השלישי גרם לאוהדים ביציעים לשפשף את העיניים. בדקה ה-55 ברהים דיאס הטעה את חוסה מריה חימנס בהטעייה שהזכירה בכלל משחק כדורסל, ושלח בעיטה מדויקת - שהזכירה בכלל משחק סנוקר, היישר לפינה של יאן אובלק, והשיב את היתרון למארחת.
ויניסיוס. לא הצליח לבוא לידי ביטוי (GETTY)
חיבוק צרפתי לפני המשחק (GETTY)
עוד אחד (GETTY)
אחד משערי העונה (GETTY)
אחד המשחקים הפחות טובים של אמבפה מאז הגיע לבירת ספרד (GETTY)
4 דקות הספיקו (GETTY)
מחצית ראשונה עם ציון 10 (GETTY)
בהמשך סימאונה הבין שעדיף לו לנסות לשמור על התוצאה ולקוות להפוך בגומלין. הוא הוציא את אנטואן גריזמן והכניס את רובין לה נורמנד הבלם בשלב מוקדם, ורק לדקות הסיום העלה את אנחל קוריאה ואלכסנדר סורלות`, כך שהמגמה הייתה ברורה. התכנית של המאמן הארגנטינאי עבדה לא רע. מעבר לכך שהוא הרגיע את הקצב של ריאל, אמבפה ו-ויניסיוס פשוט לא הצליחו לבוא לידי ביטוי כמו שהם רגילים והסגירה עליהם הייתה מצוינת.
המשחק החוזר - ביום רביעי הבא, והכל, אבל הכל פתוח. עוד לפני המשחק המכריע, שתי הקבוצות יחזרו למאבק הצמרת הרותח בליגה. אלופת אירופה תארח את ראיו ויאקנו, בעוד לאתלטיקו מצפה דרבי (קטן) נוסף מול חטאפה בחוץ.
הכריע. דיאס (GETTY)
קרב על הרצפה כיאה למעמד (GETTY)
העלים את אמבפה ו-ויניסיוס (GETTY)
לא היום שלו (GETTY)
משחק פושר של חימנס (GETTY)
גם גריזמן לא הורגש (GETTY)
שער העונה? (GETTY)
מהמצטיינים בריאל (GETTY)