קבוצה אלופה נמדדת בתוצאות וביכולת שלה להשיג אותן בכל יכולת, אבל לפעמים גם אפשר לזהות אחת כזאת גם כשהיא לא משחקת על כר הדשא. ארסנל צפתה הערב (ראשון) במנצ'סטר סיטי מתקרבת אליה, אלא שבדקה ה-94 למשחק באתיחד צ'לסי הדהימה עם שער שסידר 1:1 וחלוקת נקודות דרמטית. אם זה לא רגע שמעיד על כך שהעונה הזאת של התותחנים, אנחנו כבר לא יודעים מה.
זה לא שמנצ'סטר סיטי לא עשתה הרבה כדי לנגוס בפער. התכולים סיפקו תצוגה יוצאת מן הכלל מול הקהל הביתי באתיחד, מול יריבה עיקשת, אבל סבלו מהרבה מאוד חוסר מזל. וצ'לסי? גם בתקופה רעה, ועם עוזר המאמן קאלום מקפלרן על הקווים במקום אנזו מארסקה שעזב, הצליחה לעקוץ אותה ברגעים האחרונים של המשחק. כי בפרמייר ליג כבר מזמן הבינו שהמשחק לא נגמר עד שהוא נגמר.
ארלינג הלאנד, למעשה מהווה דוגמא מושלמת לחוסר המזל של סיטי. הנורבגי, כמו תמיד, שלט במשחק, עשה צרות להגנה וגם הגיע לשני מצבי ענק, אבל באחד פיליפ יורגנסן סיפק הצלה גדולה לא פחות והשני? פגע בקורה. כנראה שאת העונה הנוכחית הוא יסיים בתור מלך שערים, אבל לא בטוח שזה ינחם אותו במקרה שסיטי שלו שוב תסיים ללא אליפות.
דרמה גדולה באתיחד (Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)
צ`לסי בשירות ארסנל (Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)
ריינדרס חגג ראשון (Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)
ואז הגיע אנסו פרננדס (Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)
אז מה היה לנו באתיחד? סיטי, כאמור, תקפה ותקפה, אבל הרבתה להחמיץ עד שבדקה ה-42 הגיע טיג'אני ריינדרס ושלח בעיטה חזקה שהכניעה את יורגנסן. היתרון לא גרם לתכולים להיות שאננים והם המשיכו לחפש את השני, אבל אז, בדקה ה-94 הגיע הרגע של אנסו פרננדס שקיבל מסירת רוחב ממאלו גוסטו והכניע את ג'יג'יו דונארומה בריבאונד מבעיטה שהציל לו. כך נחתם לו ערב גדול של כדורגל שבא לטובתה של אחת - ארסנל.
כבר בעוד שלושה ימים, לסיטי תהיה עוד הזדמנות להלחיץ את ארסנל, כשתארח את ברייטון, לה כבר הפסידה העונה. ואז, יהיה תורו של פפ גווארדיולה להביט מהצד בארסנל מנסה לנצח את ליברפול ולקוות שמי שהייתה היריבה הגדולה ביותר שלו לאורך שנים, תשרת אותו.