חזרה בענק. מכבי נתניה גברה 2:5 הערב (שבת) את עירוני טבריה באצטדיון מרים שבנתניה, במסגרת המחזור הרביעי של ליגת העל, וחגגה את ניצחונה הראשון העונה. למרות שהיו פעמיים בפיגור, הצהובים הצליחו להפוך את התוצאה בדקות הסיום בזכות צמד ובישול של ווילסון האריס.
היהלומים פתחו את העונה רע מאוד מבחינתם. לאחר עזיבתו של הבעלים אייל סגל, והגעתו של רוס קסטין במקום, נוצר קרע עמוק בין הקהל למועדון, שנראה שהשפיע על הקבוצה, לאחר שהגיעו זרים באיחור, או כאלה שפשוט לא מתאימים לקבוצה, ושלא נדבר על שחקן כמו ג`וסלין טאבי, שהושאל להפועל פ"ת ומצטיין במדיה.
הסיפור של נתניה העונה המשיך גם הערב - לפחות בפתיחה, כי כבר אחרי 80 שניות הצהובים ירדו לפיגור. אלי בלילתי שלח כדור נהדר לרחבה, ופיטר מייקל דחק מקרוב לרשת, לאחר יציאה רעה של עומר ניראון.
השער שנתניה ספגה העיר אותה, והוציא אותה מהלם. הריברטו טבארש ועוז בילו הובילו את ההתקפות בצהוב, והתחילו להתקרב לרחבה של רוג`ריו סנטוס. הנגיעה הראשונה של השוער פורטוגלי הייתה רק אחרי 22 דקות, ושתי דקות לאחר מכן בילו כבר סיפק בעיטה אדירה לקורה. אך זה לא היה מספיק עבור היהלומים, שירדו בפיגור למחצית.
זה התחיל בשער מוקדם (ברני ארדוב)
שהעירו את הצהובים (ברני ארדוב)
שניסו לכבוש, אך לא הצליחו במחצית הראשונה (ברני ארדוב)
אבל - המחצית השנייה הייתה שונה בתכלית. יוסי אבוקסיס החליט להכניס את מקסים פלקושצ`נקו הנהדר, ותוך 8 דקות בא על שכרו עם שער מהנקודה הלבנה. עומר יצחק נגע בידו, ותחילה קרא צוות ה-VAR ליגאל פריד, שופט המשחק, בכוונה לפסול את הפנדל, אך האחרון החליט שהנגיעה הייתה ברובה ושרק לפנדל.
זה לא הוציא את האוויר לשחקנים של אלירן חודדה. תוך פחות מדקה, והאיב חביבאללה קיבל כדור מצוין מגיא חדידה, ושלח חץ מדויק לפינה השמאלית של עומר ניראון, והחזיר את היתרון לצפוניים, שמוכיחים שוב איזה אופי חזק יש להם, רק שהפעם הוא החזיק לא להרבה זמן.
20 דקות לאחר שספגו את השער השני, נתניה הצליחה לחזור משום מקום, בזכות שער נהדר של ווילסון האריס שסימן את הבאות. היכולת הטובה בצהוב הייתה שם כל המשחק, אך חוסר המזל היה גדול מזה, עד שהחלוץ הנהדר הגיע.
בדקה ה-87 ווילסון האריס השלים צמד ענק, כאשר עוז בילו שלח לו רוחב מושלם והוא גלגל בקלות לרשת, ומשם החגיגה לא הסתיימה, כי הריברטו טבארש כבש שער משלו במתפרצת, מבישול נפלא של אותו האריס. חשבתם שזה הסתיים שם? ממש לא. הריברטו טבארש הוביל עוד מתפרצת נהדרת, שלח מסירה לא פשוט ליובל שדה שהצליח להשתלט וכבש שער מצוין - 2:5 גדול ליוסי אבוקסיס ושחקניו בסיום.
אז כן, יש קרע בין הקהל למועדון, ויש עוד צרות, אבל לפחות הערב, נראה שבמכבי נתניה אפשר לשכוח מהן. בשבוע הבא היהלומים יוצאים למשחק חוץ קשה מול הפועל ירושלים, שהפסידה הערב 2:1 למכבי תל אביב. מנגד, טבריה הוכיחה שוב שהיא קבוצה קשוחה ביותר, והיא תצא להתמודדות מול הפועל פתח תקווה באצטדיון שלמה ביטוח.
הקאמבק הגיע (ברני ארדוב)
אבל לא כל כך מהר (ברני ארדוב)
אך אז טבארש התחמם (ברני ארדוב)
בסוף - חגיגות בצהוב. ניצחון ראשון לנתניה העונה (ברני ארדוב)