מזל של אלופה? עם הרכב משני ושבוע בדיוק לפני המשחק מול בנפיקה ליסבון בליגת האלופות, מכבי חיפה הייתה רחוקה מלהרשים הערב (שלישי) באיצטדיון דוחא. אבל טעות קריטית מאוד של גד עמוס הספיקה לשון גולדברג (67) כדי לכבוש את השער הראשון בקריירה ולתת לירוקים שלוש נקודות יקרות עם 0:1 חשוב על בני סכנין בחוץ.
בזמן שהירוקים רק התחילו רצף ארוך ומתיש של משחקים בחודשיים הקרובים, בכר נתן מנוחה לשחקני הרכב רבים ופתח בדוחא בין היתר עם ינון אליהו, מאור לוי, מאוויס צ'יבוטה וניקיטה רוקאביצה. זה התחיל טוב עם פצצה של מוחמד אבו פאני למשקוף ועוד נגיחה מסוכנת של דוד, אבל מאז המשחק די דעך. אחרי 45 דקות סבירות, בכר הבין שהוא חייב שינוי ושלח למגרש את עומר אצילי, פרנטדזי פיירו וצ'ארון שרי.
גם החילופים לא כל כך עזרו לירוקים, אבל מי שבהחלט עזר למכבי חיפה היה גד עמוס. שוער סכנין, שהיה דיי טוב עד הדקה ה-67, השמיט כדור גובה נוח ואיפשר לעופרי ארד לבשל לשון גולדברג את השער הראשון בקריירה שלו.
הרעיד את המשקוף במחצית הראשונה. אבו פאני (מאור אלקסלסי)
ירד להפסקה מאוכזב מהיכולת. בכר (מאור אלקסלסי)
הרגיש שאפשר לעשות את זה. מלמד (מאור אלקסלסי)
ואיך המשחק הזה נראה במספרים? בהחזקת הכדור נרשם שוויון מוחלט של 50%-50% בין שתי הקבוצות, כשסכנין סיפקה 11 איומים (6 למסגרת) בעוד מכבי חיפה איימה 14 פעמים, שמונה מתוכן למסגרת. בגדול, קרב שקול עם מצבים לא מספיק מסוכנים וטעות אחת שהכריעה.
היכולת אמנם לא הייתה מספיק טובה, אבל במבחן התוצאה מכבי חיפה עמדה במשימה שלה. אחרי שנצמדה למכבי ת"א במקום הראשון, האלופה תפגוש בשבת את הפועל ב"ש למשחק האחרון לפני שתעלה לבמה הכי גדולה ביבשת - ליגת האלופות. ביום שלישי הבא זה כבר לא יהיה איצטדיון דוחא, אלא איצטדיון האור בליסבון בקרב מול בנפיקה.
סכנין מבחינתה יכולה להרגיש מעט מאוכזבת. עם תנופה מניצחון החוץ בבלומפילד, החבורה של חיים סילבס לא הייתה רחוקה מלהוציא נקודות מול ההרכב המשני של מכבי חיפה. גיא מלמד וניקולאו קרדוסו הגיעו למספר מצבים אבל לא הצליחו לסכן את ג'וש כהן ולמצוא את הרשת. בשבת החבורה של חיים סילבס תפגוש בסמי עופר את היריבה העירונית של הירוקים, את הפועל חיפה.
הרגע שהכריע את המשחק (מאור אלקסלסי)
שער ראשון בקריירה לגולדברג (מאור אלקסלסי)
לא נהנו מהיכולת, אבל יכולים לחגוג את התוצאה (מאור אלקסלסי)
לא הצליח לסכן את ג'וש כהן. קרדוסו (מאור אלקסלסי)
נכנס למשחק בסערה. פיירו (מאור אלקסלסי)
השמטה קריטית. עמוס (מאור אלקסלסי)
בישל בדיוק בזמן. ארד (מאור אלקסלסי)
בשבת: טרנר, בעוד שבוע: איצטדיון האור (מאור אלקסלסי)
גם הוא עלה מהספסל. סונדגרן (מאור אלקסלסי)
הפסד ראשון העונה. סילבס (מאור אלקסלסי)
ערב שלא ישכח. גולדברג (מאור אלקסלסי)
יכול לא מרשימה, אבל המשימה הושלמה (מאור אלקסלסי)