היא אומנם לא הרשימה או הציגה יכולת טובה משמעותית מיריבתה, אך סביר להניח שזה לא ממש מעניין את מכבי חיפה. האלופה גברה הערב (שני) 0:2 על הפועל תל אביב בבלומפילד, ונמצאת מרחק נגיעה מהנפת הצלחת בפעם השנייה ברציפות.
כעת, החבורה של ברק בכר נמצאת מרחק ניצחון אחד בלבד כדי להבטיח את האליפות, והיא תוכל לעשות זאת בשבת (20:30) באצטדיון טרנר, כשתתארח נגד היריבה העיקרית שלה העונה במירוץ על התואר - הפועל באר שבע.
הקבוצה מהכרמל פתחה את המשחק עם כדורגל התקפי, אך התקשתה לייצר מצבים מול האדומים, ולא בגלל הקהל הביתי שהשליך כדורים למגרש בתקווה לעצור את המשחק. ההגנה של קובי רפואה, שרק בשבוע שעבר חטפה חמישייה בדרבי, הצליחה להתמודד עם היריבה בירוק. אלא שבסופו של דבר, בדקה ה-26, צ'ארון שרי בישל לעומר אצילי, ומספר 7 כבש את שערו הראשון מזה 77 ימים.
במחצית השנייה, מכבי חיפה הורידה הילוך, נראתה הרבה פחות מרשימה, ולפרקים כלל לא נראה היה בטוח שהיא תשיג את הניצחון שהיא כל כך רוצה לקחת מהמשחק הזה. אך שהירוקים לא הצליחו לקחת, האדומים היו שם כדי לתת להם. בדקה ה-84, אלון אזוגי ניסה להרחיק כדור, פגע באדי גוטליב, ודולב חזיזה היה שם כדי לקבל אותו, להגיד תודה, ולהכניע את ארנסטס שטקוס ששב אל בין הקורות בעקבות פציעה.
כעת, הירוקים יוצאים לשבוע כפול, שבו ירצו להבטיח את האליפות כאשר בשבת הם יתארחו כאמור אצל הפועל באר שבע, וביום שלישי הם יארחו את מכבי תל אביב. מנגד, האדומים יקוו להתאושש בדוחא אצל בני סכנין, ובשלישי יארחו את הפועל באר שבע.
הפועל תל אביב ניסתה להקשות על הירוקים (אלן שיבר)
אך עומר אצילי כבש וקטע את הבצורת (אלן שיבר)
הירוקים לא הציגו יכולת מרשימה (אלן שיבר)
והאווירה בין הקבוצות הפכה לחמה (אלן שיבר)
אך דולב חזיזה אמר את המילה האחרונה (אלן שיבר)
ונתן את האות לחגיגה (אלן שיבר)
הירוקים מרחק ניצחון מאליפות שנייה ברצף (אלן שיבר)
בכר מתקרב לאליפות חמישית בקריירה (אלן שיבר)
טירוף ירוק בבלומפילד (אלן שיבר)
אבו פאני והחברים מריחים את התואר (אלן שיבר)
המלאכה תושלם בשבוע הבא? (אלן שיבר)