בית ב' במונדיאל 2018 נפתח עם דרמה ענקית ושער ניצחון בדקה ה-95. איראן השיגה הערב (שישי) 0:1 יקר מאד מול מרוקו בזכות שער עצמי של עזיז בוהאזוז ממש לקראת סיום תוספת הזמן. נבחרתו של הרב רנרד היא הערבית השלישית שמפסידה מפתיחת גביע העולם, ונדמה כי ביכולת הזאת היא לא תעמוד מול ספרד ופורטוגל. גם איראן לא הרשימה במיוחד במשחק, אבל לקח את שלוש הנקודות התקווה להפתיע בהמשך הדרך.
המרוקאים היו פייבוריטים למשחק הזה, עם שחקנים מוכשרים מקבוצות גדולות ברחבי אירופה כמו מחדי בנעטיה מיובנטוס ואשרף חכימי מריאל מדריד. לעומת זאת, השער העצמי של בוהאדוז, שהפך לשער העצמי המאוחר ביותר בהיסטוריה של המונדיאל, הוביל למשחק רשמי מספר 19 ברצף שאיראן לא מפסידה בו.
למרות שהמנצחת לא סיפקה הזדמנות למסגרת במחצית השנייה, ולמרות קצב רע שלא הזכיר כלל את היכולת של שתי הקבוצות ב-45 הדקות הראשונות, המשחק הסתיים בהכרעה. שתי הנבחרות העפילו למונדיאל חמישי אחרי שסיימו ראשונות בבית המוקדמות שלהן, אך זו הצפון אפריקאית הפסידה לראשונה מזה 12 משחקים רשמיים.
אווירה מצוינת באצטדיון הסנט פטרסבורג (getty)
הקהל האיראני קרא לתמוך בהכנסת נשים למשחקי כדורגל (getty)
השופט הבכיר קונייט צ'קיר ניהל את המשחק (getty)
קיבלנו אקשן למופת בשלבים מסוימים, לצד חלקים עם יכולת ירודה (getty)
מהלך המשחק
המרוקאים פתחו בסערה עם קצב מהיר ולא מעט מצבים ברחבה של היריבה. אמין חאריט וחאקים זייך הגיעו למצבי בעיטה לא רעים כבר בשלוש הדקות הראשונות, אך לא מצאו את המסגרת. בדקה ה-19 הגיעה מרוקו למצב הגדול ביותר שלה במחצית הראשונה, כאשר שלושה שחקנים מנסים את מזלם בבלאגן שנוצר במרכז הרחבה, אך השוער עליזרה ביירנוואנד מציל את נבחרתו, כולל אחרי הכדור מהריבאונד של מחדי בנעטיה.
שתי דקות לאחר מכן גם איראן נכנסה לעניינים, עם התקפה מתפרצת שהסתיימה בבעיטה לא מספיק טובה של סרדאר עזמון. רוזבך צ'שמי כמעט ניצל טעות בהגנה של מרוקו בדקה ה-32, אך שלח כדור מעט מעל המשקוף. לקראת ההפסקה הגיעו האיראנים להזדמנות הכי קרובה לשער שהייתה להם, אבל מוניר היה במקום כדי למנוע מעזמון להבקיע באחד על אחד. גם את הריבאונד השוער לקח, וסגר את המחצית הראשונה בתיקו מאופס.
המשחק נפתח עם התקפות מהירות ומסוכנות של מרוקו (getty)
האדומים התקיפו ללא הפסקה, אבל הרבו להחטיא (getty)
גם לאיראן היו מצבים במחצית הראשונה, ומוניר הציל את נבחרתו מפיגור מפתיע (getty)
שתי הנבחרות עלו בחזרה לדשא במחצית השנייה וסיפקו יכולת הרבה יותר חלשה. התקפות מבולגנות הסתיימו ללא מצבים מסוכנים, ולמשך דקות רבות המשחק התאפיין באגרסיות רבות משני צידי המגרש. יותר מדי עבירות ושחקנים שירדו על הדשא בניסיון להוציא כרטיסים צהובים מהשופט הובילו לקצב איטי יותר ולבזבוז זמן.
בהמשך שחקני מרוקו התעוררו מעט, עלירזה ג`האנבחש הגיע למצב לא רע, אך נבלם על ידי הגנת איראן. החל מהדקה ה-76 גם המאמנים התחילו להגיב, ופתחו ברצף של חילופים בכדי לנסות לרענן את המשחק. חלק מהחילופים היו מאולצים בשל פציעות. נורדין עמרבאט, לדוגמא, נאלץ לנטוש לספסל בעקבות נפילה רעה ופגיעת ראש. מי שעלה לשחק במקומו הוא אחיו הצעיר, סופיאן. זהו המקרה הראשון בהיסטוריה של המונדיאל שאח מחליף אח.
בדקה ה-80 האדומים הגיעו למצב מסוכן לראשונה מזה דקות ארוכות, וכמעט עשו ממנו 0:1. חאקים זייש שלח בעיטה חזקה לפינה התחתונה, אך השוער בייראנוואנד הציל. המשחק המשיך להיות אגרסיבי, והשופט נאלץ להוסיף 6 דקות אחרי ה-90 החוקיות. שחקני איראן ניצלו זאת והגיעו להזדמנות ממצב נייח, אחרי עבירה של סופיאן עמרבאט הצעיר. הכדור החופשי הגיע לתוך הרחבה, ועזיז בוחאדוז גרם לשער עצמי כאשר נגע בכדור עם ראשו ודחק אותו לרשת. 0:1 דרמטי לאיראן.
המשחק נהיה יותר אגרסיבי עם עבירות מיותרות (getty)
נורדין עמרבאט על הדשא, פציעות של שחקנים גרמו לקצב איטי (getty)
האגרסיות השתלטו על השחקנים בדקות מסוימות (getty)
אבל מצב אחד בתוספת הזמן הביא לשער ניצחון דרמטי (getty)
איראן חגגה ניצחון גדול מבחינתה ברגע האחרון (getty)
למרות שלא הייתה פייבוריטית, שמרה על רצף ללא הפסדים (getty)
המאמן קירוש מונף, חילופים שעשו את העבודה (getty)