צפו בתקציר. באדיבות: כאן 11.
כמה ציפיות היו למצרים לקראת מונדיאל 2018 ברוסיה. כמה רצה מוחמד סלאח להגיע להישג שיא עם הנבחרת שלו אחרי 28 שנה שהיא לא הגיעה לגביע העולם. אבל החלום נגוז עם הפסד שלישי בשלב הבתים, כולל אחד מאכזב ביותר הערב (שני) אחרי ה-2:1 נגד ערב הסעודית. הירוקים היו יותר מסוכנים, ולמרות שהמשחק היה לפרוטוקול, שכן שתי הנבחרות כבר הודחו לפני כן, נבחרתו של חואן אנטוניו פיצי חגגה שלוש נקודות שהעלו אותם למקום השלישי בבית א'.
הכוכב הגדול של מצרים, מוחמד סלאח, הספיק להתאושש מפציעת הכתף הקשה שלו שספג בגמר ליגת האלופות. החלוץ כבש במונדיאל שני שערים, אחד בהפסד 3:1 לרוסיה, ואחד הערב בדקה ה-22 שהעלה את נבחרתו ליתרון. למרות זאת, סלאח לא הצליח להשיג למצרים ניצחון מונדיאל ראשון בתולדותיה, כאשר סלמן אל-פרג' (פנדל, 45+6) וסאלם אל-דאווסארי (90+5) הפכו את התוצאה וקבעו ניצחון דרמטי.
הסיפור הגדול פה מגיע מהכיוון של שוערה של מצרים, עיסאם אל-חאדרי, שפתח לראשונה ברוסיה והפך בגיל 45 וחמישה חודשים למבוגר ביותר שמשותף במשחק מונדיאל אי פעם. השוער הציל פנדל בדקה ה-41 והפך לגיבור לאומי, אך ספג מפנדל אחר בתופסת הזמן של המחצית הראשונה, אחרי ששופט המשחק הצביע שוב על הנקודה הלבנה בעקבות בדיקה במערכת ה-VAR. בכך סיימה הנבחרת של הקטור קופר את גביע העולם בצורה הכי מאכזבת שניתן ללא נקודות כלל.
אל חאדרי, שבר שיא והציל פנדל, אבל ספג שני שערים (getty)
סלאח, לא ירצה לזכור את המונדיאל הזה (getty)
קופר, הנבחרת שלו סיימה ללא נקודות את שלב הבתים (getty)
פיצי חוגג עם חניכיו את הניצחון (getty)
המשחק נפתח עם שליטה בכדור של ערב הסעודית. הירוקים הם אלה שהגיעו ראשונים להזדמנויות, אך לא משמעותיות במיוחד. בדקה ה-15 היה קרוב סאלם אל-דאווסארי לשער יתרון, אבל הבעיטה שלו הייתה גבוהה מעל המסגרת. בדקה ה-22 הגיע השער הראשון במשחק, דווקא של מצרים שהייתה הרבה יותר חלשה עד כה. מוחמד סלאח קיבל כדור נפלא מעבדאללה אל-סעיד, והקפיץ בצורה נהדרת מעל השוער בכדי לקבוע 0:1.
דקה בלבד לאחר הגול, סלאח היה יכול להכפיל כאשר קיבל כדור נוסף במתפרצת שאפשר לו לרוץ לבד ללא הפרעה. אולם, החלוץ הקפיץ בזלזול ופספס את המסגרת. סלאח המשיך בשלו, וכמעט בישל את השער השני, אבל מחמוד טרזגה בעט רע בנגיעה והחמיץ. הדקה ה-37 הגיעו הסעודים למצב גדול, כאשר סלמן אל-פרג' קיבל את הכדור במרכז הרחבה ושלח בעיטה חזקה. הבלם אחמד חגאזי הציל את נבחרתו מספיגה.
בהמשך התרחשה הדרמה האמיתית. השופט סימן לפנדל לטובת סעודיה בדקה ה-40 מנגיעת יד של אחמד פתחי. אל-מאוולאד התייצב לנקודה הלבנה, אבל השוער ששבר את השיא המשיך להיות הגיבור הגדול של המשחק עם עצירה גדולה ששמרה על היתרון למצרים. עבדאללה עוטייף ניסה להשתלט על הריבאונד ולכבוש בכל זאת, אבל ההגנה היריבה הרחיקה לקרן.
כל הקהל המצרי עודד ללא הפסקה את השוער בן ה-45, אבל בתוספת הזמן השופט סימן לפנדל נוסף, אחרי שבדיקת ה-VAR הראתה לו משיכה בחולצה של עלי ג'אבר. הפעם סלמן אל-פרג' בעט, והוא לא התבלבל, 1:1 ממש לפני ההפסקה. זהו השער הכי מאוחר שנכבש במחצית ראשונה (45+6) מאז מונדיאל 1966.
הסעודים החזיקו בכדור והיו יותר מסוכנים (getty)
אבל שער של מוחמד סלאח הוביל ל-0:1 מצרי (getty)
ועצירה נפלאה של אל חאדרי מכדור עונשין השאירה את היתרון (getty)
השוער ששבר שיא הפך לגיבור לאומי ברגעים אלו (getty)
המחצית השנייה הייתה הרבה פחות קצבית, כאשר שתי הקבוצות לא הגיעו למצבים משמעותיים למשך דקות ארוכות. שחקני סעודיה המשיכו להחזיק בכדור הרבה יותר, וסיימו את המשחק עם 61% ו-22 איומים לשער לעומת 8 בלבד בצד השני.
בסופו של דבר זה השתלם להם בתוספת הזמן, עם מהלך קבוצתי יפה שהסתיים ברגליו של סאלם אל-דאווסארי. החלוץ קיבל את הכדור בשניות האחרונות למשחק במיקום מסוכן ברחבה, ושלח בעיטה חזקה לפינה הרחוקה. השוער הוותיק אל חאדרי לא היה יכול לעשות כלום, והמשחק הסתיים בניצחון 1:2 לערב הסעודית.
השופט מסמן על פנדל שני, אחרי בדיקה בטלוויזיה (getty)
אל פרג' בועט את הפנדל השני, והפעם זה כן נכנס (getty)
אל דאווסארי קבע את תוצאת הסיום עם שער דרמטי בתוספת הזמן (getty)
ומוחמד סלאח הבין שזה נגמר בטעם הכי מר שאפשר (getty)
שחקני סעודיה יכלו לחגוג בסיום, למרות שגם הם לא ממשיכים לשלב הבא (getty)